Kırıkkale, gastronomi alanında önemli bir başarıya daha imza attı.
Dernek adına yarışmaya katılan ekip, “Çikolata Kafesinde Türk Kahveli Bal Kabağı” adlı özgün tabağıyla jüri üyelerinin beğenisini kazanarak birincilik elde etti ve Altın (Gold) Madalya ile Kırıkkale’ye döndü. Türkiye’nin ve dünyanın farklı noktalarından çok sayıda şefin katıldığı prestijli festivalde elde edilen bu başarı, Kırıkkale’nin gastronomi potansiyelini bir kez daha gözler önüne serdi.
Yarışma sürecinde Kırıkkale’nin yöresel lezzetleri de tanıtıldı. Kıymetli şeflere, Kırıkkale Belediyesi tarafından süt şekeri ve kömbe ikram edilmesi büyük beğeni topladı. Bu gurur tablosunda emeği geçen başta KAPDER Kırıkkale Aşçılar Pastacılar Turizm Derneği Başkanı Canan Yüksel olmak üzere, yarışmaya katkı sunan tüm şeflere ve destek veren herkese teşekkür edildi. Altın madalya ile taçlanan bu başarıyla birlikte Kırıkkale’nin adı artık gastronomi alanında da Altın Madalya ile anılmaya başladı.

Gazeteci İlyas Şen, ateş püskürdü: "Kırıkkale kime inansın!"

Kaplan, altyapı taleplerini bakanlığa iletti

Çocukların Umudu Polonya’da değerlendirildi