KIRIKKALE’NİN MEŞHUR YEMEĞİ KESKİN TAVA NASIL YAPILIR?

Keskin Tavası nasıl yapılır? Kırıkkale'nin meşhur yöresel yemeği Keskin Tavası tarifi, malzemeleri ve yapılışı ile ilgili tüm detaylar burada!

  • Kültür Sanat
  • 06 Ağustos 2024 15:18
  • Güncelleme : 06 Ağustos 2024 15:18
KIRIKKALE’NİN MEŞHUR YEMEĞİ KESKİN TAVA NASIL YAPILIR?

YAPIMI VE PÜF NOKTALARI

Kırıkkale'nin gözde lezzetlerinden biri olan Keskin Tavası, yöresel mutfağımızın en nadide örneklerinden biridir. Adını Kırıkkale'nin Keskin ilçesinden alan bu yemek, özellikle kuzu etinin enfes tadını ortaya çıkarıyor. Hem özel davetlerde hem de günlük sofralarda kendine yer bulan Keskin Tavası'nın tarifini sizler için derledik. İşte Keskin Tavası yapımı ve püf noktaları...


KESKİN TAVASI İÇİN GEREKLİ MALZEMELER:

500 gram kuzu kuşbaşı et
2 adet olgun domates
3 adet yeşil biber
1 adet büyük boy soğan
2 diş sarımsak
2 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı domates salçası
Tuz, karabiber, pul biber
1 su bardağı sıcak su
2 yemek kaşığı sıvı yağ

KESKİN TAVASI NASIL YAPILIR? ADIM ADIM TARİF:

ETLERİN HAZIRLANMASI

Kuzu kuşbaşı etleri bir tencereye alın. Üzerine sıvı yağı ekleyip orta ateşte kavurmaya başlayın. Etler suyunu salıp çekene kadar pişirin.
Soğan ve Sarımsağın Eklenmesi: Etler kavrulunca, ince doğranmış soğanı ekleyip pembeleşene kadar pişirin. Ardından, doğranmış sarımsakları tencereye ekleyin ve birkaç dakika daha kavurun.
Sebzelerin Eklenmesi: Küp küp doğradığınız domatesleri ve ince dilimlenmiş biberleri tencereye ekleyin. Karışımı iyice karıştırarak sebzelerin yumuşamasını sağlayın.
Salça ve Baharatların Eklenmesi: Domates salçasını tencereye ekleyip iyice karıştırın. Tuz, karabiber ve pul biberle tatlandırarak karışımı lezzetlendirin.
Pişirme Aşaması: Sıcak suyu tencereye ilave edin ve karışımı bir taşım kaynatın. Daha sonra tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte etler yumuşayana kadar pişirin.
Servis: Keskin Tavası'nı sıcak olarak servis edin. Yanında pilav veya lavaş ekmeğiyle sunarak lezzetini tamamlayabilirsiniz.
Kırıkkale mutfağının eşsiz bir örneği olan Keskin Tavası, kuzu etinin lezzetini en güzel şekilde ortaya çıkaran tariflerden biridir. Misafirlerinizi etkileyecek bu yöresel lezzet, sofralarınıza farklı bir tat katacak. Keskin Tavası'nın bu özel tarifi ile Kırıkkale mutfağının zenginliğini keşfedin.

Kaynak: YENİGÜN GAZETESİ

KIRIKKALE’NİN MEŞHUR YEMEĞİ KESKİN TAVA NASIL YAPILIR? KIRIKKALE’NİN MEŞHUR YEMEĞİ KESKİN TAVA NASIL YAPILIR?

Kılevli Köyü gençleri iftarda bir araya geldi
İlginizi Çekebilir

Kılevli Köyü gençleri iftarda bir araya geldi

Genç Bilaller ezan okuyarak yarışacak
İlginizi Çekebilir

Genç Bilaller ezan okuyarak yarışacak

Kırıkkale Belediyesi’nden sevgi dokunuşu
İlginizi Çekebilir

Kırıkkale Belediyesi’nden sevgi dokunuşu

YORUM EKLE

We'll never share your email with anyone else.

95404

Hastalara geçmiş olsun ziyareti

Önal, park ve bahçelerdeki çalışmaları inceledi

TÜBİTAK şampiyonları ödüllendirildi

Delice’de kapalı pazar için ihale süreci başlıyor

Dane kayıplarına karşı denetim!

Balışeyh'te kene vakası!

SIRADAKİ HABERLER